Osztott mintás nyílfonás váza páratlan tartóvesszőkre

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘21.05.18)

A mai napi mini lecke hasonló a tegnapihoz, sőt ugyanazon az elven van, csak itt páratlan a tartóveszők száma(19). A kávés üvegem kör alakú, 18 cm magas, az alsó átmérője 8 cm, a felső pedig 6 cm.

A páratlan tartóvessző úgy jött ki, hogy hosszába letettem 5 szálat, majd egyet sréhen és vízszintesen pedig 4 szálat. Ez ugye 10 szál, s mivel 1 szálnak 2 vége van, így 20 lenne a tartópálcák száma, de a sréhen lerakott szál egyik vége volt a fenék fonószála, így máris a 20-ból ha egyet leveszünk, akkor 19 lesz.

Az alap megfonása után jöhetett a felállítósor és az oldalfonás. Első lépésként alulra csináltam egy hármas nyílfonást fekete szálakból. Majd az alsó harmad rész jöhetett, amit arany színű papírvesszőkkel fontam. Lehet venni kis tégelyes dekor akril zománcfestékeket (arany, ezüst, réz stb). A papírvesszők festése kissé körülményes. Az alap vesszőket halvány rózsaszínre festettem és a nedves papírvesszőket ezzel az arany színű zománcfestékkel egyenként átkentem ecsettel. Bármilyen alap színre lehet festeni és így más árnyalatú lesz.

A minta a tegnapihoz hasonló, azzal az eltéréssel, hogy az osztott rész az nem egyszínű, hanem először a fekete nyílfonás felett fehérrel fontam 1 sort, majd jött két színnel a nyílfonás, ami másképp jött ki mert páratlan a tartóvesszők száma és aztán jött 1 sor lila majd két sor nyílfonással két színnel majd 1 sor pinkkel és az utolsó két színből font nyílfonás rész, aztán fehérrel zártam és jött még 2 sor nyílfonás fekete színből. A felső harmadot pedig arany színű papírvesszőkkel fejeztem be.

Rika

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük