Szögletes váza rombusz mintákkal

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.08.03)

Mára egy érdekes szögletes vázát hoztam nektek, aminek az egyik sarkán van 2 rombusz minta. Nem olyan bonyolult megcsinálni, de arra gondosan ügyelni kell, hogy még csak 1 tartópálcával se csússzon el a minta, mert akkor borul az egész forma. A kávés üvegem 16 cm magas. Az alja szögletes 8×8 cm, a felső átmérője pedig 6 cm.

A felhasznált színek: barna, gyöngyház zöld, pasztell narancs. A kezdés 4+4 szálas alapkezdés, tehát a tartószálak száma 16, azaz páros.

Az alsó részen csináltam 5 sort barna színnel, két szálas alapfonással. Majd jöhetett a rombusz minta 🙂 Az egészet két szálas alapfonással készítettem, maradt alap színnek a barna, ahol 2 tartópálca előtt kellett lépni, azok zöld színűek és a belső kis rombusz pedig pasztell narancs. Amikor az alsó rombusz készen lett, akkor fontam szintén 5 sort két szálas alapfonással barna színnel, majd jött is a következő rombusz ugyanarra a sarokra, pontosan ugyanolyan elosztással. Így érdekes lett és nem mindennapi. Fontos, hogy a színváltásnál a pálca mögött legyen a színváltás, hogy ne legyen látható a toldás, mert az csúnya.

Most mutatom a mintát, ami szerint haladta. A függőleges vonalak a tartópálcák, a minta meg maga a fonás. Jól látható hol kell kettőt lépni.

Rika

A fázisképek:

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük