Csomózásos azsúr 2 színből páros tartópálcára

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.08.09)

Mára egy különleges és mutatós technikát hoztam nektek. Nem nehéz megcsinálni és a végeredmény magáért beszél. A szögletes alakú vázám 18 cm magas, alsó átmérője 8 cm és a felső átmérője 6 cm. Két színből csináltam. Gyöngyház zöld és ezüst. Az alap csillag kezdés 4×2 szálból. Tehát 2 szálat letettem függőlegesen, 2 szálat vízszintesen, és 2-2 szálat sréhen. Tehát az alap 8 szál. Pár sor után szögletesítettem. A tartópálcák száma pedig 16.

Az alsó rész négyes gyűrű. 2 ezüst szál volt elől és 2 zöld mögötte, így jött ki a négyes gyűrű minta duplán váltakozva. A négyes gyűrű lényege, hogy 4 szállal fonunk és mindig az aktuális utolsó szállal (bal oldali) haladunk 3 tartópálca előtt és 1 mögött.

Na de most térjünk rá a váza technikájára. A csomózásos azsúr lényege az, hogy 2 fonószálam van és a kifelé álló szálat, tehát ami a tartópálca előtt van megtekerem a tartópálca körül 360 fokos szögben majd a következő/szomszédos tartópálca mögé teszem a megtekert szálat és értelemszerűen a következő lépésnél meg a másik szál lesz elől a tartópálca előtt, amit meg kell tekerni. Ha a tartópálcák száma páros, akkor hosszanti csíkos lesz a minta.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük