Szívfüzér (ghirland) papírvesszőkből

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.02.01)

Mára egy könnyűnek tűnő, de cseppet sem könnyű mini leckét hoztam nektek így Valentin napra készülődve. Ami okvetlen fontos a technikához, hogy legyen kéznél 0,6 mm-es drót, mert ha belehúzzuk a papírvesszőkbe, legalábbis az alap szív formába és az azt körülölelő 6 szálba, akkor stabilabb lesz és könnyebben lehet megcsinálni. Amint kész van a szív forma, segédeszközként készítsünk elő cérnát, amivel az alap formát végigtekergetjük, hogy a fonás közben ne bomoljon szét.

Igazából egy szívet érdemes lerajzolni egy papírra, mert a szív formán 6 ponton lesz a fordulgatás. Felül 3, oldalain 1-1 és az alsó csücsökben szintén 1. Én ezt csipesszel jelöltem be, de utána már adja magát.

Igazából 4 lépésből áll az egész és 1 lépésen belül átlagban 6 kör van. Igen ám, de én 2 papírvesszőt összetoldottam és abból készítettem a szív formát ami elég nagy lett és utólag jöttem rá, hogy nekem lépésenként lehetett volna 10 kör is a 6 helyett, mert így szellős lett és utólag még végigcsináltam mind a 4 lépést párszor, ezért abszolút nem úgy néz ki mint a videóban. Viszont az mellettem szóljon, hogy a szív forma az eléggé kivehető, nem igazán deformálódott.

Tehát az 1. lépés: beragasztunk 1 papírvesszőt a bal felső részbe sréhen és az óramutató járásával megegyezően haladunk elől- hátul- elől- hátul- elől- hátul a pontok mentén.

2.lépés: jobb középről (oldal) beragasztunk egy papírvesszőt sréhen és indulunk a pontok mentén az óramutató járásával ellentétesen a pontok mentén megkerülve elől- hátul stb.

3.lépés: a bal középről (oldal) beragasztunk 1 papírvesszőt és az óramutató járásával megegyezően haladunk a pontok mentén megkerülve elől- hátul stb.

4. lépés: jobb középről (oldal) indulunk az óramutató járásával eellentétesen a pontok mentén megkerülve elől- hátul.

Végül ha kész van és szép arányos, dundi, akkor jöhet az erősítés, festés, antikolás, lakk, díszítés. Ki- ki ahogy szeretné. Sajnos nekem nem volt elég lépésenként a 6 kör és közel álltak a papírvesszők is, nem szellősen mint a videóban, ezért másképp mutat, másképp bájos, de alapvetően tetszik a végeredmény. Én erősítés után sprayfestékkel lefújtam. Nem biztos hogy díszítem.

Tehát ha minél nagyobb a szív forma, annál több kört csináljatok lépésenként, hogy egyenletesen megosztódjon a minta.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük