Dekupázsolás kosár oldalára

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘20.10.02)

Mára egy dekupázsos(szalvétatechnikás) leckét hoztam nektek. Lehet dekupázsolni a kosár fenekére is (ez akkor jellemző,ha a kosár alja farostlemez vagy karton) viszont a kosár oldalára is. A kosár oldalán a dekupázs nehezebb,hiszen a fonásnak szép egyenletesnek kell lennie, hogy szépen lehessen a felületre dolgozni. Drága decoupage ragasztók helyett lehet használni színtelen vizes bázisú ragasztót ill.lakkot. Nagyobb kiszerelés, így olcsóbb és gazdaságosabb, a kívánt hatás is ugyanolyan szép. Fontos, hogy a dekupázsolni kívánt rész fehér legyen vagy legalábbis világos, hogy a szalvéta mintája látszódjon.

Tehát a dekupázsolni kívánt részt kenjük be színtelen vizes bázisú lakkal vagy lazúrral. Lehetőség szerint ecsettel vigyük fel a réteget.

Majd a szalvéta legszélső,mintás rétegét válasszuk el a szalvéta további rétegeitől majd szépen rakjuk rá a fonott felületre.

Ezután egy szivaccsal finoman, de határozottan nyomkodjuk rá a felületre a szalvétát, hogy rásimuljon a fonatra és ne legyen buborékos,levegős.

Hagyjuk száradni,majd száradás után egy vékony réteg lakkal vagy lazúrral kenjük le 🙂

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük