Szemeteskosár négyes gyűrűvel 2 előtt 2 mögött ritmusban

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.06.22)

Mára egy érdekes és különleges mini leckét hoztam. Egy újabb alkotásom, amit négyes gyűrűvel, azaz 4 szállal fontam. A 2 előtt-2 mögött technika lényege, hogy az aktuális utolsó fonószállal haladok 2 tartópálca előtt és 2 mögött és a többi szállal-mindig az aktuális utolsóval-így haladok tovább.

A kezdés csillag kezdés 6×4 szál, azaz 24, de mivel a papírvesszőknek 2 végük van, így 48 a tartópálcák száma. Ez a négyes gyűrű 2 előtt, 2 mögött ritmusban akkor mutat igazán jól, ha a tartópálcák sűrűn állnak. Sokkal jobban kirajzolódik a minta.

Az újságom Prima Borkatalógus volt. Ez egy különszám, így gondosan ügyeltem arra, hogy minél több szép pasztell színű papírvessző szülessen.

Amikor összeragasztottam a csillag kezdést, 1 szálat beragasztottam a fonatba és mentem 3 kört alatta-felette ritmusban. Ez volt amolyan közrefogás. Utána toldottam be még 1 szálat és két szálas fonással haladtam 3 kört mind a 6 szálakat közrefogva. Ezután kettesére osztottam a fonatot és úgy haladtam tovább 10 kört, majd legvégül szálakra bontottam a fonatot és haladtam tovább két szálas alapfonással.

Majd jött a felállítósor, alulra egy hatos gyűrű és az oldalát folytattam négyes gyűrűvel 2 előtt-2 mögött ritmusban.

A felső rész pedig 7 szálas díszfonat.

A szemeteskosár alsó átmérője 25 cm, magassága 40 cm és felső átmérője 30 cm. Karcsúsított. A teljes kosárra 695 szál 30 centis papírvessző ment el, a díszfonatra 35 szál.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük