Szürke-zöld dupla szálas kettős alapfonással készült váza

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.06.28)

Mára egy érdekes vázát hoztam nektek. Vért izzadtam vele rendesen…

Az alap egy 18 cm magas szögletes kávés üveg. Az alap színek szürke és gyöngyház zöld és a végén egy kis fehéret is használtam. Az alap 6+6 szálas indulás szögletesítve. Tehát 24 a tartószálak száma. Miután kész volt az alja megcsináltam a felállítósort minden 3. szál alatt mentem és felállítottam a szálakat. Ha a tartószálak túl közel állnak egymáshoz, akkor elég csúnya ha sima szomszédos tartópálca menti felállítósort csinálunk. Ezért… a megoldás, hogy távolabbi 2. vagy 3.tartópálca mentén készül a felállítósor.

Ezután jöhetett az alsó rész amit négyes gyűrűvel csináltam. Tudtam, hogy a fonásminta révén szélesedni fog a váza középtájon, ezért nem volt kérdés, hogy egy négyes gyűrűvel szélesítsem az alap peremet. Majd jött 2 sor kettős alapfonás szürke szálakkal.

A közép rész zöld színekkel készült. Sima kettős alapfonás dupla szálakkal tehát 2 helyett 4 szállal fontam minden tartópálca mentén. Mivel a tartószálak közel állnak egymáshoz, így a minta olyan szépen láncszemként kirajzolódik, ahogy dupla szálakkal fontam a kettős alapfonást.

A felső harmadon mentem néhány sort szürkével kettős alapfonással, de itt már 2 szállal folytattam a fonást. Aztán a felső részen jött 3 sor hármas gyűrűvel (3 szál, abból a két szélső szürke, a középső fehér szál). Legfelül a perem alatt pedig négyes gyűrű, de mivel már nagyon közel álltak a tartószálak, mert a váza keskenyedett így duplára fogtam a tartókat, így is 12 dupla szál lett. Végül csináltam egy gyors szegést.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük