Szivárvány átmenetes váza páratlan tartóvesszőkre

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.07.15)

Mára is egy érdekességet hoztam, méghozzá egy színátmenetes vázát. Természetesen nescafe-s üveget fontam körbe. A kávés üveg magassága 18 cm, felfelé keskenyedő üvegről van szó.

Az alapot barna színnel készítettem 10 szál volt az induló.

4 szálat letettem vízszintesen. Függőlegesen 6 szálat. A bal oldali szélső kettőt összefűztem fonott szövött módon és a jobb oldalit is. A középső két szálból az egyiket a 4 szál alá tettem, a másikat felülre a 4 szálra ragasztottam sréhen. Az alul levő szál alsó felét felhajtottam a felsőt pedig le, így közrefogta a sréhen lévő szálat. A sréhen lévő szál alsó része a fonószálam. Így mivel az a fonószál, a többi tartószál, ami 19 pontosan. Mentem 2 kört kerítésfonással, majd bebiggyesztettem +1 fonószálat és két szálas alapfonással folytattam tovább a fonogatást.

Ezután jött az oldala, ami az érdekessége. A színek a tegnapihoz hasonlóan felfelé érve erősödnek. Alul kezdtem 2 sor fehérrel, majd jött 2 sor fehér-citromsárga, majd 1 sor citromsárga, majd 2 sor citromsárga-narancs stb. Lényeg, hogy egyik színből mentem át a másikba, 1 sor volt minden színből, fölötte és alatta meg mindig a soron következő szín a jelenlegivel kombinálva. Mivel páratlan a tartóvesszők száma, így ferdén csíkosra jött ki az átmeneti minta.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük