Cicaház erősítés és festés

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.12.30)

Ma a cicaház erősítési-és festési kulisszatitkait hoztam nektek. A fonáshoz annyit hozzáfűznék még, hogy az ajtó oldalsó részein a fordulgatásnál duplán megtekertem a fonószálakat és ott helyben nyomtam minden sornál faragasztót, hogy bitang erős legyen. Ügyeltem arra is hogy ne legyen hézagos és az ajtó feletti résznél a tartópálcák száma 13 szál, pontosan annyi mint az alján amennyi tőben le lett vágva.

Festés: Mivel festetlen, de betűs Szerencsemix újságpapírvesszőkből fontam, így a festés utólag történt. Első körben ében fapáccal átkentem folyamatába, majd jött 1 réteg hígított faragasztó kb. 50% ragasztó-50% víz arányba. Majd a következő rétegbe volt hígított faragasztó+enyv (Kikben vettem)+fapác maradék és azzal átkentem. Így az összhatás olyan kékes lett, mert kevés volt a fapác.

A következő réteg hígított faragasztó+tapétaragasztó+fekete akril festék egyvelegéből állt. Ez már adott neki egy markáns színt.

A 4.réteg grafitszürke prémium lazúr volt, ugyanis miután megköt gumis lesz és nagyon tartós. Amikor jól megszáradt, megkötött minden, akkor 5.rétegként 1 réteg fényes lakksprayt kapott.

Ezután pedig 2 réteg fekete színű sprayfesték réteget kapott zárásként. Olyan bitang erős lett, hogy nem tartottam indokoltnak hogy csónaklakkal lekenjem.

Összesen 710 db 60 cm hosszú papírvesszőt használtam el és kb.20 db 48 centis papírvesszőt pótlásra, javításra.

A teljes magasság 45 cm, az emeleti részig 35 cm. Közvetlen a felső szint alatt szűkül, amúgy az aljától nézve szélesedik.

Rika

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük