Németh Zoltánné tyúkos kosara

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.03.02)

Mára egy kedves csoporttagunk Németh Zoltánné tyúk formájú kosarát hoztam. Beköszöntött a tavasz és a tegnapi naptól bizony a húsvéti leckék is tarolnak. Sok-sok érdekességet tanulhattok meg a másfél hónap alatt.

No de térjünk vissza a tyúkos kosárkára.

4×2 szállal kezdte az alapot, összecsúsztatott alappal. A sablonja egy öblös befőttes üveg. Két szálas alapfonással fonta és a tartópálcákat +12 szállal sűrítette. Amikor megfonta az alapot és a tyúk testét, akkor jöhetett a fej, a farok és a szárnyak is. A fejrészhez 5 tartópálcát, a szárnyakhoz 4-4 tartópálcát és a farokrészhez 3 tartópálcát használt. Az oda-vissza fonogatásból nyílfonás jött ki. Klasszikus értelemben véve a nyílfonás úgy jön ki, hogy 1 sor kettős alapfonás, majd 1 sor fordított kettős alapfonás. A tartópálcákat a szárnyain és a farkán hagyta, ha rövid volt meghosszabbította, majd csipeszek segítségével feltekerte.

Az erősítést tapétaragasztóval csinálta 2x, majd a festést Poli-farbe boróka színű vízzel hígítható vastaglazúrral kente le. Szemeit fehér és fekete akril festékkel festette, majd ragasztópisztollyal rögzítette. Taraját piros akrilfestékkel festette és természetesen azt is ragasztópisztollyal rögzítette a tyúkhoz. Végül OBI-s színtelen lakkal átkente 🙂

Szerintem nagyon szép lett és inspirál. Próbáljátok ki!

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük