Somogyi Ildikó kalapos nyuszija

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.03.03)

Bizonyára Ildikó nevével már találkoztatok, viszont annyi szépséget csinál, és olyan ötletgazdag hölgyemény, hogy megosztom többször, hogy inspirálódjatok az alkotásaiból.

Mára például egy nagyon dizájnos kalapos nyuszikát hoztam nektek.

Adott 12 szál, azaz 3×4 papírvesszőt csúsztatott alappal összetoldott. Ezután jött 2 kör közrefogás majd kettesére vette a fonatot. Kettesére vett szálakkal szintén csinált 2 kört, majd szálakra bontotta a fonatot. Egy kör után jött a felállítósor és a pálcák elég sűrűn állnak egymás mellett. Kettős alapfonással szépen haladt fölfelé és ahhoz hogy a kosár szélesedjen kifelé, a tartópálcák kifelé megdöntve állnak. Majd néhány sor után befelé döntötte a papírvesszőket -tartópálcákat- és szépen gömbölyödött a kosárka. Végül 3 páros szegéssel leszegte. A kosár alsó részére készített lábacskákat oda-vissza fonogatással nyolcasokat írogatva. A kosár elejére pedig került a nyuszipofi. Kész is van a nyuszika teste.

A kalapja pedig a következőképpen készült:

4×2 piros szálat összetoldott, ez gy összecsúsztatott alap. Ezt követően 2 kört ment négyes közrefogással, majd 1 kört úgy, hogy kettesére vette a fonatot. Azután pedig már szálakra bontotta a fonatot és úgy haladt tovább. Jó szorosan fonta így fonás közben már domborodott a kalapocska. Persze erősítésnél még lehet korrigálni, hajlítgatni. Ment így 5-6 sort és jöhetett a kalap karimája. mint készen lett vele, lezárta, füleket font bele. Hasonlóan mint a lábakat. Itt a tartószálakat a kalapba rögzítette bele és oda-vissza fonogatott. Végül a kalapot rátette a nyuszika fejére. Nagyon szépséges lett a végeredmény és a kalap még egy kis díszt is kapott.

Rika

 

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük