Somogyi Ildikó nyuszi formájú ajtódísze

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.03.10)

Mára ismételten egy különlegességet hoztam, méghozzá Somogyi Ildikótól, akitől már többször hoztam mini lecke anyagot. Ma egy szépséges nyuszi formájú ajtódíszt szeretnék nektek bemutatni.

Egy nagyobb kartonra egy nyuszi formát rajzolt, majd szabályosan nagyjából azonos távolságnyira kilyukasztotta. A lyukak szám: 50

Ezekbe belefűzte a papírvesszőket. Fontos, hogy a lyukak ne legyenek túl tágak, mert akkor könnnyedén kiesik belőle a papírvessző. Az a jó, ha kellemesen megszorul benne.

Fontos, hogy mindkét oldal fonva legyen. Először az „alsó” részt fonta meg. Pár sor után (kb.4-5 sor) lezárta a fonást és leszegte. Majd a fonatot kihúzta a formából -ami ugye az alsó rész volt, de megfordította- és megfonta. Itt nem 4-5 sort font, hanem többet, ugyanis a forma mentén kifelé fordította a taartószálakat jó szorosan. Amint ezzel meg volt, leszegte. Így gyakorlatilag, ha alulról nézzük meg a nyulat, akkor olyan az egész mint egy félköríves alagút, felülnézetből pedig egy szép domború élű nyuszi. Végül erősítette, lakkozta és díszítette. Az biztos, hogy nagyon egyedi kopogtató.

Rika

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük