Somogyi Ildikó macis kosara

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.04.21)

Mára Somogyi Ildikó macikás kosarát hoztam nektek. Ildikó neve már nem ismeretlen a csoporttagok ill. a követőim számára.

A készítés menete 4 szálat összecsúsztatott Ildikó, de mivel 1 szálnak 2 vége van így 8 lett a tartószálak száma. A maci fej gömb formájú. Ehhez mérten egy sablont font körbe. Egy sor közrefogás után 3 kört font 2 szálas alapfonással. Majd sűrítette a tartószálakat +1 szállal, így 16 lett. Majd ismét ment 3 kört és majd ismét +2 tartószálakkal megtoldotta a dupla tartószálakat és így 32 lett a tartószálak száma. Amúgy én is nagyon szeretem a fonásban a tartószálak sűrítését. Egy kör után kettesére vette a fonatot és haladt tovább 2 szálas alapfonással.

Ezt követően jöhetett a sablonra igazítás. Ildikó nagyon trükkösen egy madzagott húzott bele a fonatba, hogy ideiglenesen a sablonhoz igazítsa a fonást. Az átfűzött madzagtól lévő résztől már 2 szálas kerítésfonással folytatta tovább a műveletet. Amikor elérkezett a feléig, akkor kivette a sablont. A képen jól látható, hogy a középrésznél elvágta a tartószálakat (mind a 32-t) és helyükbe 1 tartószálat fűzött be középre és faragasztóval ragasztotta meg. A beragasztott szálakból készített egy belső peremet és kívül pedig a levágottakat megtoldotta 1-1 szállal és fonta tovább gömbölydedre. Miután meg lett a két fél gömb, összepasszintotta és gyakorlatilag kész lett a maci feje.

Utána jött a fül készítés. A fonatba belehurkolt egy félköríves papírvesszőt és azt oda-vissza nyolcasokat írva készítette el a füleket, majd külön a maci orrát. Végül erősítés után pedig filc anyagból kivágta a maci pofiját és kész is lett ez a a cukiság.

Rika

 

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük