Fekete-pink szövött-fonott váza

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.05.23)
Mára is egy érdekességet hoztam nektek. Egy olyan vázát, ami egy karcsúsított kávésüveg volt. Magassága 17 cm. A tartószálak száma 22. Ez úgy jött ki, hogy 5 papírvesszőt letettem hosszába, 4 papírvesszőt vízszintesen és sréhen 1-1 szálat. Tehát 11 db papírvessző, de mivel 2 vége van, így 22 a tartók száma. A váza alja szögletes, azt is fontam, mert nem szeretem a karton alapot.

A váza oldalán alul fontam 4 sort feketével, majd kezdődött a hőn áhított minta pink papírvesszőkkel. A pinterestről néztem le. A lényeg, hogy 22 db legyen a tartóvesszők száma, úgy jön ki a minta. A sorok száma felfelé is 22 (kör) 4 egységenként ismétlődik. Csináltam egy piszkozatot füzetbe. Alulról haladtam felfelé. 1 sor 1 kört jelent. Az e betű az előtt rövidítése, az m betű pedig a mögött rövidítése. A fonószálak száma 1.

A mintakép senkit ne tévesszen meg! A minta csakis úgy jön ki ahogy a képen látható, ha tartóvesszők közt minimális a távolság, tehát szinte egymást követik. Akkor a fonószállal tulajdonképpen beleszőjük a mintát.

Rika



Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük