Osztott mintás nyílfonás váza páros tartóvesszőkre

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.05.30)
Mára egy érdekes vázát hoztam nyílfonással, viszont más elosztásban mint ahogy ezt eddig megszokhattuk. A kávés üveg 18 cm magas. Az alsó átmérő 7,5 cm, a felső pedig 6cm. Színek: fekete, tölgy (fapác) és barackvirág (ruhafesték)

Az alap szögletes 5+5 szálból készítettem szögletesítve. Majd a felállító sor után jöhetett az alsó rész hármas nyílfonással fekete szálakból, majd 7 sor kettős alapfonással tölgy színű papírvesszőkből.

Utána jöhetett a minta. Először készítettem 2 sort nyílfonással fekete szálakból. Ez amolyan kerete a mintának. Ezt követte 1 sor kettős alapfonás barackvirág színből.Majd jött két színből (fekete, barackvirág) 1 sor kettős alapfonás, 1 sor fordított kettős alapfonás, azaz nyílfonás. Után jöhetett 1 sor barackvirágszínnel. Ez a nyílfonás mintát elosztotta, nem olvad egymásba.

Ezután is nyílfonás jött két színből /fekete,barackvirág/ viszont az előző nyílfonásos részhez képest megcseréltem a szálakat, így ahol az előző mintánál fekete volt, ott barackvirág, ahol barackvirág volt ott pedig fekete. Majd 1 sor barackvirág színnel és ismét 2 szálas nyílfonás a szálat megcserélve. Aztán zárásként 1 sor barackvirág és a „keret” fekete nyílfonásos berakás. A felső részt pedig tölgy színű fapáccal festett papírvesszőkből csináltam kettős alapfonással.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük