Keresztfűzés 2 színnel

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.06.08)

Mára egy érdekes és elég nehéz technikát hoztam, legalábbis bele lehet bonyolódni a szálakba. A vázám 18 cm magas, kör alakú. Az alsó átmérője 8 cm, a felső átmérő pedig 6 cm.

Kezdés 4+4 szállal.

Színeket tekintve skarlátpiros színű és ezüst (natúr papírvessző gyöngyházfényűre festve) használtam. Az alsó részen mentem 5 sort skarlátpirossal 2 szálas alapfonásban. Utána jött ezüst színnel egy hármas gyűrű, mint egy elválasztó esztétikai rész. Azután pedig jött a technika. Ez a keresztfűzés úgy néz ki, hogy a 2 színt összetoldottam (piros+ezüst), majd a toldásnál félbehajtottam és minden papírvesszőre (tartópálca) ráhúztam. A bal oldali szín ezüst volt, a jobb pedig piros.

A piros színekkel kezdtem. Megfogtam az egyik piros szálat és a szomszédos szál alatt elvezettem a tartópálca előtt és a következő tartópálca mögé tettem (balról jobbra). Ez végig minden szállal 1 körben. Majd az ezüst szálat ellentétesem a piros tartópálca alatt, a tartópálca előtt elvezettem és a szomszédos tartópálca mögé tettem (jobbról balra irányba). Így mentem végig a következő hármas gyűrűig, ill. a felső részt skarlátpirossal fontam 2 szálas alapfonással.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük