Kerítésfonás és kettős alapfonás kombinálva

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.06.14)
Mára egy kisebb kávés hoztam nektek. Adott volt egy 14 cm magas, szögletes alapú üveg, aminek az alja négyzet alakú 6×6 cm és a felső átmérője is 6 cm.

A tartópálcák száma 13. Fehér és meggypiros papírvesszőkből fontam. Az alap úgy néz ki, hogy letettem 3 szálat függőlegesen, egyet sréhen és 3 szálat vízszintesen. A sréhen lerakott szál egyik vége a fonószál, így lett 14 pálcából 13. Az alját kerítésfonással fontam egy darabig,majd beragasztottam +1 szálat és két szálas alapfonással folytattam a fonást szögletesítve.

Az oldalát pedig úgy fontam, hogy alul mentem 3 kört két szálas alapfonással meggypiros szálakkal, de miután meg lett a 3 sor nem vágtam el a fonószálakat, majd következett a minta. Egyik tartópálca mögé beragasztottam 2 fonószálat (fehéreket) ezekkel a szálakkal mentem körbe kerítésfonással, amikor a végére értem az adott sornak, a két szál meggypiros szállal pedig kettős alapfonást csináltam, ezzel lezárva a fehér sort. Amikor a meggypirosakkal is körbeértem, utána jöhetett megint kerítésfonás fehér szálakkal. Így haladtam váltakozva.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük