Somogyi Ildikó légies, szellős kosara

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.07.05)
Mára Somogyi Ildikó papírfonó légiesen szellős kosarát hoztam bemutatásra. Az alja karton, a tartópálcák száma 20. Nagyon fontos ennél a mintánál, hogy a tartópálcák száma PÁROS legyen, ugyanis páratlan esetén 1 szál árván marad. A papírvesszőket ragasztópisztollyal ragasztotta a kartonhoz.
Majd ezt követően csinált egy felállítósort és három szállal elkezdte a fonást, azaz hármas gyűrűvel. Az alsó sort sima hármas gyűrűvel, ahol az aktuális utolsó szállal lépett 2 előtt és 1 mögött ritmusban, a következő sort pedig fordított hármas gyűrűvel, ahol szintén az aktuális utolsó szállal lépett 2 előtt és 1 mögött ritmusban, csak ugye a fordítottnál felülről lép lefelé, míg az alapnál meg alulról felfelé vezeti a szálakat.
A hármas gyűrű ad egy szép stabil oldal alapot.
Majd pedig jöhetett 3 sor két szálas alapfonással. Ezt követően a tartószálakat egymással keresztezte, azaz csinált X mintát.Felül csinált szintén 3 sort két szálas alapfonással majd a felső részt pedig 1 sor hármas gyűrűvel, és 1 sort fordított hármas gyűrűvel, azaz hármas nyílfonást.
Az a szép, hogy az alsó-és felső minta egymás tükörképei.
Légiesen szellős kosárka. Nem túl nehéz dolgokat lehet benne tárolni, de ha dunsztos üveget fontok így körbe ezzel a technikával, akkor nagyon jó kis nyári lámpás is lehet belőle.
Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük