Somogyi Ildikó szögletes tárolója

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.07.31)

Mára ismét egy kedves és tehetséges papírfonó Somogyi Ildikó alkotását hoztam nektek. A nagy szögletes tárolókosár alja kartonból van. A hossza 40 cm, a szélessége pedig 30 cm.
A karton mindkét hosszanti oldalán lévő tartószálak száma 18-17, a kisebb oldalain lévő tartószálak pedig 11-12. A sarkon pedig 1-1-1-1, azaz 4 szál van, amit később bővített plusz szálakkal és a párosból páratlan lett a tartószálak száma, s így jött ki a minta.
Így összesen 62 szál a tartószálak száma induláskor.
A szálak szép halvány pasztelesek, de Columbus ruhafestékkel festette. A kék szín eredetileg királykék, a drapp pedig sötétbarna. Addig hígította a festéket vízzel, amíg ezta színhatást el nem érte. Flakonból hígítja meleg vízzel.
Fonás tekintetében 2 szálas alapfonással font, a közpéső része hármas gyűrű nyílfonással, majd megint követte 2 szálas alapfonás.
Az egész kosár 21 cm magas és oldalt a benyúló fülnél a magasítás +3cm.
A szalvétatechnika vagyis decoupage szalvétából kitépkedett részek. A felületet bekeni folyékony ragasztóval és a a szalvétadarabokat felteszi rá és ecsettel belesimítja, beleütögeti, hogy a fonatba is belesimuljon a szalvéta.
Végül száradás után lakkoz.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük