Marianna Darkfire cukortartó kosara 1.rész

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.08.23)

Mára is Marianna Darkfire alkotását hoztam. Ez egy olyan hét, hogy 3 mini lecke van tőle. Mindenkitől és mindenből lehet tanulni és pont így jó. Maradék szálakból font divatbarna, halványszürke és olivazöld színű papírvesszőkből. Marianna férje vett egy jégkrémet ‘Manhattan’ névre hallgat, s ennek a doboznak a formája adta az ötletet.
A kezdés 5+5 szál egymásra ragasztva középen, azaz 10 szál, de mivel 1 szálnak 2 vége van, így a tartópálcák száma 20.
Marianna az óramutató járásával megegyezően fon. Egy szálat félbehajtott és felül elkezdte a fonást. 2 kör közrefogás után mind a 4 oldalon 2-1-2 szálakra bontotta a fonatot. Néhány sor után szálakra bontotta a fonatot és az utolsó 2 kör törtfehér és szürke színekből volt fonva. Mivel a tartópálcák száma páros, így csíkos lett az a minta.
Ezután jöhetett a felállítósor. Majd 2 sor hármas gyűrűvel. Az alsó hármas gyűrű szürke, majd olivazöld követte. Eközben Marianna ügyesen megduplázta a tartópálcák számát, így 20-ból 40 lett, de azt nem bontotta szét, hanem párosan álltak, hogy stabilak legyenek. Az oldalfonásnál 3 sor divatbarna után jött egy nyílfonás rész, ami nagyon is feldobta. Szürke és divatbarna színekből 4 sor, azaz 8 sor nyílfonás berakás, amit aztán divatbarnával zárt le pár sorral a szegés előtt.
Méreteket tekintve maga a cukortartó 13 cm magas, felső térfogat 54 cm, ami átmérőben 17 cm-t jelentett. Az alsó körfogat 47 cm, ami 15 cm-es átmérő lett. Még más érdekesség az, hogy az alulról jövő tartópálcákat azért nem vágta le Marianna, mert a dupla tartószálak kiemelik a nyílfonást, főleg ilyen kis kosárnál.

No de a szegés a holnapi naptémája.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük