Marianna Darkfire cukortartó kosarának a szegése

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.08.24)

Ma Marianna cukortároló kosarának a szegését, azaz a befejezését hoztam nektek. Tegnap a nyílfonás részig jutottunk. Ezután 1 sort font divatbarna színekkel, majd a dupla tartópálcák egyikét minden lépésben levágta és még font 2 sort. Így a nyílfonás után még jött 3 sor kettős alapfonás divatbarna színű szálakkal.
Majd a szegés 🙂 Ez a szegés az 5 páros szegés! Olyan a menete mint a 3 páros szegésnek, csak ez 5 páros szegés.
Öt szálat a következő szál mögött kifelé vezetett első lépésben. Majd megfogott egy szálat és 4 tartópálca előtt és 1 mögött elvezetett kifelé, majd pedig a szomszédos álló pálcát mellé hajtotta. Az elvezetett szálat és a lehajtott álló szál pálcikát is leragassza 1 pötty ragasztóval. Amikor meg van 5 lépés, tehát 5 dupla szál van, akkor az utolsó dupla jobb oldali szálát vezeti 4 tartópáca előtt és 1 mögött, majd álló pálcát melléhajt.
Azért azt tudni kell, hogy hosszú tartószálakkal lehet csak ezt megcsinálni. Így ment szépen körbe. Ez egy jó széles-hurkás befejezés, ami kimondottan jól mutat és az alsó hármas gyűrűvel is szinkronban van (a három és az 5 szám is páratlan), de Marianna kosaraiban van logika, nemcsak találomra fon. Kifejezetten jól mutat ez a befejezés. Majd ezután a maradék tartószálak végét levágta és beragasztotta a szegés alá. Jövő héten, pedig hozok leckét ennek a csodálatos cukortároló kosárnak a fedeléről is. Addig is ezt ízleljétek, mert tényleg izgalmas.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük