Marianna Darkfire falra szerelhető fonott kulcstartója

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.08.21)

Mára az ismert és nagyon tehetséges Marianna Darkfire csoporttagunk alkotását hoztam nektek. Marianna egy falra szerelhető kulcstartót font, igaz még a fogantyúk meg egyebek nincsenek rajta, de a fonás a lényeg a mini leckékben. Ez egy házikó formájú kulcstartó. Színeit tekintve Columbus divatbarna és piros színű ruhafesték, ami ciklámenes színnek tűnik. Ez azért van, mert kicsit több vízben oldotta fel a festéket mint fél liter. Az újságpapírvesszők 47 cm hosszúak, a végét vágja. Kelet-Magyarország és 24 óra újságokból szokott fonni. A festés nála merítéses technikával van és általában fél liter vízben oldja fel a ruhafestéket.
Marianna nagyon okosan és alaposan élvédővel kezdte a fonást. A befűzött tartópálcák száma úgy 21, hogy a két szélen dupla szálak vannak. Két szálas alapfonással nekiállt fonni oda-vissza. Kezdéskor két szálat összetoldott, majd félbehajtotta és elkezdte a fonást. Közáptájt jobb oldalon kihagyott egy kis részt ablaknak és ahogy a képeken jól látható, szabályosan fonogatott oda-vissza a tartópálca mentén. Ezért is jó az élvédő, mert nem csúszkálnak a szálak és a fonáshoz is ad egy kis stabilitást.
Aztán jöhetett a felső rész ami ugye háztető síkban, mint ahogy az egész alkotás. Minden egyes fordulatnál 1 tartópálcával beljebb haladt és a képen jól látható, hogy a 2 szélső tartópálcán(ami már nem dupla szálas) 2x fordult meg. Így magasabb lesz a tető rész. Amikor készen lett a felső rész oda-vissza fonogatása, akkor eltávolította az élvédőt és piros színnel körbefonta, vagyis 5 sort csinált.
Ezután jöhetett a kitüremkedő rész fonása. Alulról, ami a kulcstartó hátulja felfelé fűzte a papírvesszőket arányos távolságra, amit meg is duplázott, hogy még stabilabb legyen, majd elkezdte fonni körbe-körbe oda-vissza ezt a szögletes részt, amiben egy tűzőhab volt a sablon. Ez a kitüremkedő rész gondolom csekkeknek és leveleknek készült. Szépen eloszlatva rácsos-szellősre fonta. Gyakorlatilag ez a rész lett a házikó erkélye 🙂
Látszik hogy alapos és nagy munka, nem utolsósorban pedig rendkívül egyedi és mutatós. Gyakorlottabb papírfonóknak ajánlom ezt a projektet.
Méreteit tekintve pedig legmagasabb pont 42 cm, amúgy 31 cm a két széle. A levéltartó rész pedig 14 cm magas és a két kis széle pedig 6 cm széles.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük