Marianna Darkfire cukortartó kosarának a fedele

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.08.28)
Mára a múlt héten bemutatott Marianna Darkfire cukortartó kosarának a fedelét hoztam.
Mint a képeken látható, Marianna ezzel is nagyon megdolgozott.
4+4+2+2 csillag kezdéssel kezdte, majd 1 szállal alatta -felette-alatta-felette ritmusban kerítésfonással kezdte a közrefogást. Majd ezt követően még 1 szálat hozzátett és elkezdte a 2 szálas alapfonást divatbarna+szürke szálakkal 3 sort, majd következett 1 nyílfonás rész zöld és szürke szálakkal, majd ismét két szálas alapfonással 2 sor szürke majd megint nyílfonás divatbarnával és szürkével aztán barnával lezárta a sort.
Ezután jött a csavar a történetben, ugyanis a tartópálcákat sűrítette nem egymás mellett hanem egymás alatt álltak a szálak. Az alsókból három páros szegéssel lezárta a tetőt, a felsőket pedig sréhen felül a szomszéd tartópálcák mentén visszahajtotta majd elvezette lefelé, és ezek a szálak lettek a belső perem tartószálai. Azért előbb szúrta be a plusz tartópálcákat belső peremnek és nem utólag, hogy jó stabil legyen és ne jöjjön le.
A belső peremet hármas gyűrűvel készítette, de megbánta hogy nem kettős alapfonással, ugyanis kicsit dundi lett és erősítésnél kicsit beljebb nyomkodta hogy férjen rá a kosárra és szépen belesimuljon a belső perem. Így végül 19 cm lett a tető teljes átmérője. Belül a horony vagy belső perem magassága 4,5 cm. A belső perem átmérője 14,5 cm.
A félköríves fogantyú pedig szintén úgy készült, hogy alulról felfelé dugta a szálakat és két színnel oda-vissza nyolcasokat írva felváltva haladt a két szállal és ezért lett olyan szép tarka ez a fogó rész
Szerintem sikerült nagyjából úgy leírnom hogy értsétek.
Gyakorlottabb papírfonóknak mindenképp ajánlom az elkészítését, mert szerintem nagyon elegáns és mutatós.
Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük