Hőlégballon aljának a rácsos minta fonása

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.09.05)
Tegnap tehát odáig jutottunk a mini leckével, hogy a hőlégballon aljának készítését leírtam (fenék részt), majd az oldalán fontam 7 sort.
Ezután minden második tartópálcához beszúrtam jobbról és balról is egy plusz papírvesszőt, így minden második tartópálca triplán állt.
A beszúrt tartópálcákat elhajtottak vízszintesen, ugyanis ez a rácsos rész pálcái, amik később kellenek.
Fontam kettős alapfonással 2 sor citromsárgát, 2 sor narancssárgát, 2 sort bíborral, majd 1 sort lilával.
Majd a vízszintesen lehajtott tartópálcákat felhajtottam a bal oldalt balra döntöttem a szomszédos tartópálcához, a jobb oldalt pedig jobbra, majd következett fehér szálakkal a fonás úgy, hogy a tartópálcákhoz szorítottam a plusz beszúrt tartópálcákat és úgy fontam.Ezzel az alsó rész alsó fele el is készült.
Jött az alsó rész felső fele. A pluszba betoldott szálakat ismét lehajtottam vízszintesen, majd jöttek a színes sorok. 1 sor lila, 2 sor türkiz zöld, 2 sor 2 és 2 sor zöld. Ezután ismét az ellentétes irányba hajtottam a lehajtott szálakat keresztbe „rácsosan” majd jöhetett 6-7 sor lezárásnak.
Még az eldolgozás előtt megcsináltam az alsó és felső rész összekötőit. A színes szálakba 0,6 mm-es drótot húztam, majd 2 színes szálat megfogtam és szorosan összecsavartam és sarkokon álló tartópálcákhoz rögzítettem.
Befejezés: duplán álltak a rövid kis tartópálcák. Látványos, egyszerű befejezést szerettem volna.
1.lépésben minden álló tartópálcákat a következő szomszédos szálak mögött kifelé vezettem körbe.
2. A kifelé álló szálakból megfogtam egy párost és a következő szomszédos pár előtt elvezettem és felül befelé dugtam, így haladtam körbe.
Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük