Hőlégballon alsó részének fonása

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.09.04)
Mára a hőlégballon legalsó részének az alját, vagyis a fenék rész fonását hoztam. Adott volt egy 16×16 cm-es négyzet/kocka sablon. Nyolc szál az alapon kezdésnek, amiket félbehajtottam.
Ez a kezdés 2×4 szál összefűzve és meghúzva. Két félbehajtott szálat letettem balról jobbra irányba. A bá része félbehajtott a jobb a szálak vége. Majd ismét jött két félbehajtott szál alulról felfelé, alul a félbehajtott rész, felül a szálak végei.Majd jött a következő dupla szál jobbról balra a jobb oldali rész a félbehajtott a bal oldalon a szálak. Ez a elsőnek letett szálak felett van. Legvégül pedig jött az utolsó dupla szál fentről lefelé körbeölelve és atfűzve a többi szálon. Gyakorlatilag az óramutató járásával ellentétesen haladtam a dupla szálakkal. Végül jó szorosra összehúztam és kész van az alap.
Majd a fonást kezdtem 2 szálas alapfonással úgy, hogy 2 szálat összetoldottam majd félbehajtottam és elkezdtem a fonást dupla szálakon balról jobbra. Így haladtam 3 sort és a tartószálak száma 16.
Három sor után szálakra bontottam a fonatot és mentem pár kört és a 4 sarkon nekiálltam mindkét fonószállal szögletesíteni, azaz mindkét szállal megfordulni oda-vissza a sarkokon.
Ezután következett a tartószálak sűrítése. A 4 sarkon kívül minden szál mellé beszúrtam plusz egyet így 28 lett a tartószálak száma. Néhány sor után szálakra bontottam a fonatot és fontam amíg meg nem lett a 17×17 cm négyzet alapú. Az alap után felállítósort csináltam, majd az oldalán fontam 7 sort felfelé a minta kezdetéig.
Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük