Levendula box és festési tapasztalatok

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.09.26)

Ahogy tegnap említettem, szombaton levendula fesztiválra megyek, így a héten levendulás leckéket hozok nektek. Mára egy levendula boxot hoztam, ami nagyon mutatós és sok tapasztalatot szereztem az összeállítás és egyáltalán a készítés alatt.

Tegnap megtanultuk a levendula készítést, de a videót ismét megosztom segítségképpen. Tehát adott egy levendula box, beletettem száraz tűzőhabot és a kész levendulákat belenyomkodtam. A levendula száraiban van 0,6 mm-es drót húzva, ami erősebbé teszi őket. Két olyan szál is van közte, amit három szálas spirálfonással fontam. Készítettem két díszlevelet is, amit oda-vissza fonogatással nyolcasokat körbeírva fontam és pár olyan szálat is, amikor simán 2 zöld szálba húztam 0,6 mm-es drótot és szorosan összecsavartam őket. Pár termés és a talaj is készen van. A tűzőhabot már csak egy kis ízlandi zúzmóval fogom eltakarni.

A festésről pedig annyit, hogy a sima napilapból font levendulákat gyorsan és arányosan befogta a lila falszínező+víz keveréke, viszont a színes és fényes újságból font levendulákat a festésen kívül lefújtam lila színű sprayfestékkel. Ugyanis a falfestékes verzió eléggé foltos lett. A fényes és színes újságok CBA príma borkatalógus lapjaiból lettek tekergetve.

Rika

A levendula fonás videó:

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük