Levendulás kosárka

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.09.27)

Mára egy levendulás kosárkát hoztam nektek. Az az érdekessége, hogy az alja egy külön rész volt, amit a legutóbbi tanfolyamosaim fontak próbadarabként. Ki akarták dobni, de mondtam nekik, hogy adják nekem….Majd jó lesz valamire…és jó lett.

Szóval a kis tálcába alulról belefűztem a szálakat és két szálas alapfonással fontam egy kifelé szélesedő kosárkát Prima CBA borkatalógusból tekergetett papírpálcákból. Szép lágy, pasztell színűek és direkt így is válogattam őket össze.

Amikor kész lett akkor készítettem egy peremet, majd az alsó részt és a felső részt is kicsit világosítottam lila falszínezővel.

Végül dekupázsoltam. Nagyon egyszerűen. Csak bekentem a dekupázsolni kívánt részt egy kis KIK enyvvel, majd rányomkodtam az 1 rétegű szalvétát a kezemmel és hagytam hogy jó megszáradjon. Két nap elteltével hígított faragasztós vízzel lespricceltem az egész kosarat. Több erősítés nem is kellett, mert a borkatalógus lapjai erősek és fényesek. A szalvétás résznek meg elegendő volt az a kis ráspricccelés, hogy még jobban ráfeküdjön és beleolvadjon a szalvéta a fonatba.

Végül zselés tollakkal erősítettem a mintát, hogy kicsit markánsabb legyen. Aztán lakkoztam. Tele lehet tenni fonott levendulákkal. Mutatós lesz.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük