Somogyi Ildikó antikolt koszorú alapja

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘23.11.06)

Mára a már többször a mini leckékben szerepelt Somogyi Ildikó antikolt koszorú alapját hoztam. Mától amúgy is karácsonyi leckék jönnek és egy ilyen koszorú alap remek lehet ajtódísznek, adventi koszorúnak vagy éppen asztali dísznek. Ildikó egy kartont használt és a arányosan kilyukasztotta körbe. A kör átmérője 15 cm. 31 db papírvesszőt fűzött bele.

A kis körön kívül van egy nagyobb kör is, az senkit ne tévesszen meg, ugyanis 1 kör kell a belső átmérőhöz.

Először a körbe belefűzte a szálakat majd font 5 sort barnával majd 1 sor nyílfonás következett szintén barnával, majd pedig hármas nyílfonás kékkel és ismét 1 sor  nyílfonás és 5 sor két szálas alapfonás barnával. Gyakorlatilag a középső díszes hármas nyílfonás kékkel „törte meg” a barna fonást.

Szépen bentről font kifelé és ügyelt arra, hogy szabályosan gömbölyítse magát a koszorút.

Amikor felfelé/kifelé meg lett az alap, akkor kihúzta a formából és a kisebb kört (alul) lezárta három páros szegéssel. Így elölről szép szabályos, gömbölyded kör van, megfordítva lent pedig egy kisebb és egy nagyobb kör.

A nagyobb kört is lezárta három páros szegéssel. Végül fehér festékkel színezett szivaccsal végigment rajta, antikolta. Csodaszép lett a végeredmény. Díszítésre vár.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük