Szív lyukas szívvel

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘24.02.12)

Mára egy érdekes szívet hoztam, ami nagyságrendileg jól mutat kopogtatónak is. Papírvesszőkön kívül szükség van faragasztóra a hosszabbításhoz, 0,6 mm-es drótra.

Készítettem egy kicsi szív formát 1 szál papírvesszőből és a papírvessző belsejébe 0,6 mm-es drótot húztam. Majd egy nagyobb szívet is. A nagyobbnál 2 db papírvesszőt összetoldottam, miután a belsejébe húztam a drótot, majd megformáztam. Mivel a szív forma könnyen deformálódhat a hajlékony papírvessző miatt, így a nagyobb szív formát végigtekergettem papírvesszőkkel kb. 6 szállal. Jóval masszívabb lett.

Ezután a kisebb szívet a belsejébe tettem. Nagyjából középre, de ez a forma akkor is jól tud mutatni ha a kisebb szív a nagy szélén van.

Az első és legfontosabb lépés, hogy a nagyobb szív összeillesztésnél mindkét végből kilógott a drót és arra húztam rá a papírvesszőket. Fontos, hogy a kicsi szív csücske is rögzítve legyen a naggyal, valamint a felső rész is középen. Majd óvatosan egy papírvesszőt végigtekergettem szellősen oda-vissza a nagy-és kicsi szív között. Amikor egy nagyjábóli stabilitás történt, akkor össze-vissza tekergettem a papírvesszőket a nagy és a kicsi között, ügyelve arra, hogy ne deformálódjon. Kb. 50 szál papírvesszőből már elég mutatós, tömör lesz. Szépen mutat Valentin napkor kopogtatóként vagy csak úgy a hétköznapokon. Végül erősítettem, sprayfestékkel lefújtam és lakkoztam is.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük