X mintás kosárszegés

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘24.05.21)

Van pár befejezés, azaz szegés mini leckém még télről a tanfolyamosaim jóvoltából. Így mára az X mintát hoztam nektek.
Ezt a szegést mindenképpen akkor kell választani, amikor a tartópálcák messze állnak egymástól, kellően hosszúak és páros számúak. Így volt ennél a kosárnál is. Nagyon egyszerű és mutatós is. Kezdőknek kifejezetten sikerélmény. Nagyon fontos, hogy a tartószálak PÁROS-ak legyenek, mert másképpen nem lehet elkészíteni. Tehát van 2 egymás melletti szál. A jobb oldalit lehajtom sréhen és a bal oldali tartószál mögé befelé dugom. Hogy hány soron vezessük sréhen, az annak a függvénye, hogy mekkora kosárról van szó, de úgy mutatós, ha legalább 5 sor meg van amire lefelé hajtjuk. Majd a bal oldali szálat ráhajtjuk a jobb irányba sréhen és a jobb szál mellett befelé dugjuk a szálat. Ezt végig megcsináljuk KÍVÜL körbe-körbe.
Ha ez meg van és a tartószálak befelé állnak, akkor ugyanezt a műveletet megcsináljuk belül is. Így belül minden második szálnál van 1X.
A szálak felül vannak és csinálunk 1 utolsó befejező X sort kívül is és így körbe lesz kívül az X minta, míg belül csak minden 2.szálnál, de belül nem lényeges, kívül mutatós így.
Mindenképp próbáljátok ki.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük