Tripla szálas copf perem

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘24.06.13)

Mára egy nagyon érdekes és látványos mini leckét hoztam nektek. Egy igazá kedvelt befejezés következik. Adott egy szép benyúló füles kosárka, aminek tripla tartószálai vannak. Azért tripla mert minden szál jobbról és balról meg van toldva plusz 1 szállal. A lényeg, hogy a tartószálak hosszúak legyenek, hogy ezt a látványos befejezést lehessen gond nélkül megcsinálni.
Első lépésként minden tripla szálakat a következő szál mögött elvezetünk a következő hármas mögött kifelé. Így megyünk körbe. Ügyelni kell arra, hogy a szálak ne egymáson legyenek hanem egymás mellett szép sorban.
A következő lépésben készítünk egy felállítósort, azaz megfogunk egy ilyen hármast és a következő hármas alatt elvezetjük és felállítjuk. Így megyünk körbe.Itt is ügyelni kell hogy a 3 szál egymás mellett legyen szépen sorban.
Majd utolsó lépésként egy hármast ismét megfogunk és a következő hármas mögött tőben lefelé dugjuk. Itt is ügyelünk hogy a szálak ne csússzanak egymásra, hanem egymás mellett legyenek. Végül a kilógó szálakat levágjuk és megragasztózzuk faragasztóval és 1 éjszakára hagyjuk, hogy kössön meg.
Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük