Rólam

Nyulas-Győrfy Erikának hívnak, művésznevemen Rika Nyuszi a Nyulas vezetéknév és az Erika keresztnév frappáns ötvözetéből.

rolamNagykanizsán születtem 1984-ben. Főiskolai tanulmányaim befejeztével 2007-ben költöztem a fővárosba. Rendkívül kreatív vagyok és boldoggá tesz ha valamit újrahasznosíthatok. Ilyen a papírfonás is amivel 2012-ben találkoztam először. Több kreatív hobbym van, többek között a rajzolás, festés, porcelán ékszerkészítés, papírmasé. Kislányként gyöngyöt  fűztem és belekóstoltam a csuhékészítés rejtelmeibe. Workshop keretében megismerkedtem az üveg ékszer és a tűzzománc készítéssel is. Nagyon sok kreatív tevékenység van amit ha időm engedi szívesen kipróbálok vagy előszeretettel nézegetem a videókat, leírásokat.

 

 

Szakmáimat, végzettségeimet tekintve is visszatükröződik sokoldalúságom. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola római katolikus kántor-egyházkarnagy szakán végeztem 2007-ben. Imádom a zenét, évekig zongoráztam, szintetizátoroztam, énekeltem és még doboltam is. A zenehallgatás máig megmaradt a kedvenc időtöltéseim között, de zenéléssel már évek óta nem foglalkozom.

 

Próbálok Édesanyaként is kiteljesedni. Fiam István 2014.augusztus 27-én született, kislányom Armida pedig 6 évre rá 2020.szeptember 8-án.

Örömmel alkotok kedvemre és megrendelőim kedvére.

kisfiam a szennyestartóba

 

Elvégzett tanfolyamaim:

  • kéz-és lábápoló, műkörömépítő

  • frissítő test-és talpmasszőz

  • porcelán ékszerkészítés

  • 3D műszempilla

  • babysitter

  • óvodai dajka

  • kosárfonó

 

 

A kezdetek…én és a papírfonás

profilkép

2012- tavaszán elkezdtem egy óvodai dajka tanfolyamot. Ott megismertem egy nagyon kedves és segítőkész felvidéki asszonyt, aki említette, hogy papírfonással foglalkozik. Amikor megmutatta a munkáinak a képeit a telefonjában, azonnal megtetszett ez a technika. Úgy is mondhatnám, hogy első látásra szerelem érzés fogott el. Éreztem egy erős késztetést arra, hogy igenis ezt nekem meg kell próbálnom. Eleinte dióhéjban mesélt a technikáról, kértem, hogy legalább egyszer találkozzunk, hogy mutassa meg nekem, mi az elkészítés módja. Meg is beszéltünk egy találkozót a tanfolyam utáni időre, ami júliusra esett volna. Viszont nekem túl hosszúnak tűnt ez a várakozás, ezért úgy döntöttem, hogy magamtól is belekezdek a papírfonásba. Azt tudni kell, hogy akkoriban nem volt ennyi leírás és videó az interneten, mint most, így eleinte nehéz dolgom volt, viszont elszánt voltam és szorgalmas! Elmentem egy papír írószerbe és megvettem az alapanyagokat. Ez volt a hurkapálca és a ragasztó. Újságokat pedig gyűjtöttem a kihelyezett szórólapos ládákból, így adottak voltak az alapanyagok. Otthon aztán nekiálltam tekergetni az újságpapír sávokat, majd megpróbálkoztam a fonással. Nehezebb volt mint gondoltam, de nem adtam fel. Akármilyen csálé, csámpás kosár lett az első „művem”, úgy voltam vele, hogy az enyém és én alkottam.

 

 

Az alkotás mellett az is nagyon tetszett, hogy a mások által kidobott újságot fel lehet használni, újra lehet hasznosítani. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ami másnak szemét, az nekem kincs.

Erika

Tehát ami leginkább inspirált, az az újrahasznosítás, az alkotás és valahogy a kettő ötvözete.

Nagy lelkesedéssel fonogatok, megtervezem a kosarakat a fejemben és megpróbálom legjobb tudásomhoz mérten kivitelezni. Nagyon sok tervem van amit meg szeretnék valósítani. Nagyon szeretek a színekkel játszani és új technikákat kipróbálni. Fantasztikus érzés szeretteimet megajándékozni egy kosárkával és megrendelőim kedvébe járni, adni egy szeletet magamból.

Az alkotás öröme, a fantázia határtalansága boldogsággal tölt el. Minden alkotásomra úgy tekintek mintha gyerekem születne. Jujj, én aztán igazán nagycsaládos vagyok.  Az alkotásaimban benne van a szívem és a lelkem, időm, energiám, tudásom, fantáziám. Egyszóval adok magamból egy csipetnyit a külvilágnak.

 

 

Kedves olvasó,köszönöm hogy végigolvastad soraimat és egy kicsit megismertél.

RikaNyuszi

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!