Újévi kismalac kosárka

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.01.03)

Mára egy újévi kismalac kosárkát hoztam nektek. Csillag kezdéssel indultam, pontosan 4×2 szállal. Csináltam 3 kört kettes közrefogással, majd azután szálakra bontottam a fonatot és folytattam a fonást. Szintén 3 kört. A tartószálak száma: 16

5 papírvesszőt kiválasztottam az egyik oldalon és 5 szálat a másikon is (szembe oldalt) A két ötös között 3-3 szál maradt. Az ötös részeken oda-vissza fordulgattam majd fontam még 2 kört és lett egy ovális alapom. Nem csináltam felállító sort, hanem simán csak felállítottam a szálakat és fontam 12 kört felfelé. Aztán a füleket kialakítottam a tartószálak mentén fontam oda-vissza nyolcasokat írva folyamatosan szűkítve. A malacka orra 1 papírvessző feltekergetve szorosan. A lábait hurkapálcikákból csináltam. Belülről lefelé dugtam 1 félbehajtott papírvesszőt és annak tövébe ragasztottam a kis hurkapálcikát és annak mentén csavargattam végig a papírvessző végeket. A szemek mozgószemek ragasztópisztollyal ráragasztva.

A farka pedig 1 papírvesszőből készült, amibe húztam 0,6 mm-es drótot. A szál 1/4 részét hátulra csavargattam, a többi részét meg az ujjam köré tekergettem. Így igazi kis kurta farkú kis malackám lett.

Rika

 

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük