Amorf kosár különböző színű és típusú berakásokkal

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.07.25)

Mára egy amorf kosárkát hoztam, aminek az a különlegessége, hogy különböző színű fonásmintákat tettem bele és a színeket is váltogattam. Az a szabály, hogy nincs szabály.

Először csináltam egy alapot, majd 1 kört hármas gyűrűvel.A csau-csau (mustárszín) és barna berakás nyílfonás. Akkor váltakoznak ilyen cikk-cakk módon a színek a nyílfonásnál, ha páratlan tartószálak mentén van fonva. Én 9 szálon fontam, majd jött 7 aztán 5 és 3.

A türkizkék azsúr minta is 2 szálas. Kettős alapfonással mentem és a soron következő elől lévő szálat megtekertem a tartópálca körül az óramutató járásával ellentétesen. Mikor visszafelé fordultam és jobbról balra fontam, akkor is az aktuális elől lévő szálat tekertem meg a tartópálca körül, de az óramutató járásával megegyezően.

A szürke berakást pedig két szálas kerítésfonással készítettem. Tehát egyik szállal mentem a tartópálca előtt-mögött-előtt-mögött a másikkal mögötte-előtte-mögötte-előtte. A lényeg, hogy minden esetben az alsóval kell haladni pár lépést, majd követi a felső szál.

Rika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.