Csúsztatott csíkos váza fekete, fehér és homok színekből

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.09.20)

Az alapom egy 18 cm magas kávés üveg, aminek a felső átmérője 6 cm. Az indulás vagyis az alap 4+4 fekete szállal történt, ami 8 szál. A tartópálcák száma 16, azaz páros.

Miután megcsináltam az alját (fenekét), után jöhetett az oldalfonás. Legalsó soron készítettem egy sor fonást 4 szál feketéből, azaz négyesgyűrűt. Aztán az alsó részt homokszínű papírvesszőkkel fontam két szálas alapfonás technikával. A középső rész maga a minta, amiről a lecke szól.

Fontam 3 sort kettős alapfonással fekete és fehér színekkel. Majd jött 1 sor, de a fekete szálat megcseréltem fehérre, a fehéret pedig feketére és így mentem egy kört. Olyan ferde minta jött ki, mintha páratlan lenne a tartópálcák száma. Utána jött még egy sor és az előző kör szálait szintén megcseréltem. Ami fekete volt az fehér lett. Ami fehér az pedig fekete. Nagyon kell figyelni 1 dologra. Arra, hogy mindig azonos szálnál legyen a színváltás és a színváltás helye/nyoma a tartópálca mögött legyen, hogy még véletlenül se lehessen észre venni. Majd jött 3 sor fekete-fehér színnel, de a 3 sornál nem cseréltem a színeket, hanem az azt követő 2 sornál. Majd megint jött 2 sor színcserésen és végül 3 sor azonos színekkel.

A felső részt a maradék homok színű pálcával fontam. A váza szájánál pedig jött 2 sor négyes gyűrű fekete szálakból majd a szegés.

Rika

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük