Design karácsonyfa összeállítás

Szaisztok!

Mai napi mini lecke(‘22.11.25)

Mára egy érdekességet hoztam nektek. Aki ismer, bizonyára tisztában van vele, hogy én szinte mindent újrahasznosítok és ha valamiben fantáziát látok, akkor nekilátok…és alkotok.

Így volt ez a design karácsonyfáim készítésénél is. Adottak voltak a konzervdobozaim. 20 cm magasak. Azt szerettem volna, hogy stabil kúp legyen amikor körbefonom és ne “üreges”, hanem belül is tömör. Így a mosógép védelméhez kapott hungarocell táblákat és oszlopokat szépen kifaragtam kúp formára, majd ráragasztottam a konzerves dobozokra, utána pedig a konzerves dobozokat ragasztgattam körbe kicsi hungarocell kukacokkal. Ebből egy zsáknyi van, ez is tömőanyag volt valamikor. Ezután régi nem használt textilekből bevontam kívül, majd hígított faragasztóval átkentem és a textilt is festettem. Olyan színűre, amilyenekre terveztem a karácsonyfát megfonni. A papírvesszőim nagy része festett volt, vagy eleve színes, így nem volt sok “gondom” már ezzel.

A fonott alapokat úgy készítettem, hogy papírvessző belsejébe húztam 0,6 mm-es drótot, majd akkora hurkot képeztem mint amekkora a konzervesdoboz szája. Ugyanis a konzerves doboz üreges nyitott része van alul. A kör alapokat körbehurkoltam papírvesszőkkel, majd két szálas alapfonással megfontam az alapokat. Majd ezt követően magát a karácsonyfa testeket jó szorosan. Amikor készen lettek, jöhettek a talpak.

Kis cserepekbe tettem alufólia gurigákat (ragasztottam pisztollyal), majd gipszet öntöttem rá, hogy jó stabil legyen. A hengereket textillel bevontam, hogy a konzerves doboz belsejébe “beszoruljon”, majd beragasztottam.

A kis kaspókat bevontam hungarocell kukacokkal, majd fonalakkal átkötöttem. Ezután műanyag kis tálkákba beleültettem, hogy stabilabb legyen, majd legvégül textillel bevontam a kis kaspókat. A karácsonyfákat meg természetesen fonás után erősítettem, festettem, antikoltam és díszítettem. Elég egyediek lettek.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük