Amorf kosár különböző színű és típusú berakásokkal :)

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘20.05.14)

Mára egy amorf kosárkát hoztam, aminek az a különlegessége, hogy különböző színű fonásmintákat tettem bele és a színeket is váltogattam. Az a szabály, hogy nincs szabály.

Először csináltam egy alapot,majd 1 kört hármas gyűrűvel.A csau-csau (mustárszín) és barna berakás nyílfonás. Akkor váltakoznak ilyen cikk-cakk módon a színek a nyílfonásnál,ha páratlan tartószálak mentén van fonva.Én 9 szálon fontam,majd jött 7 aztán 5 és 3.

A türkizkék azsúr minta is 2 szálas.Kettős alapfonással mentem és a soron következő elől lévő szálat megtekertem a tartópálca körül az óramutató járásával ellentétesen. Mikor visszafelé fordultam és jobbról balra fontam, akkor is az aktuális elől lévő szálat tekertem meg a tartópálca körül, de az óramutató járásával megegyezően.

A szürke berakást pedig két szálas kerítésfonással készítettem.Tehát egyik szállal mentem a tartópálca előtt-mögött-előtt-mögött a másikkal mögötte-előtte-mögötte-előtte. A lényeg, hogy minden esetben az alsóval kell haladni pár lépést,majd követi a felső szál.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük