Hogyan rögzítsük a nyílászárókat a manóházikóra?

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘21.02.25)

Mára a manóházikó nyílászáróinak a kulisszatitkait hoztam. Nos! Nagyon fontos szabály, hogy lehetőleg az ablakokat és ajtót faragasztóval ragasszuk rá a felületre és ne pisztollyal. A ragasztópisztoly hátulütője, hogy nagyon melegben egyszerűen megolvadhat, a hidegebb idő szintén árt neki,mert sajnos elenged a ragasztó és lepattan a felületről. Így a legjobb megoldás a faragasztó.Igaz kell 1 éjszakát várni,de megéri. Az ajtót vastagon ráragasztottam a házra faragasztóval,majd jó erős csipeszekkel rögzítettem.Majd végül postásgumikkal is rögzítettem, hogy még erősebb legyen és így hagytam 1 éjszakára.

Az ablakokat 1 szálból készítettem. Egy papírvesszőt félbevágtam, a közepébe 0,6 mm-es drótot húztam,majd összetekertem szorosan a két fél szálat,majd körbe összehajtottam. Erősítésként 1 kis darab szálat tekertem még körbe az illesztésnél, hogy biztosan ne essen szét.

Ezután az ablakokat is felragasztottam faragasztóval,majd postásgumikkal rögzítettem és úgy hagytam 1 éjszakára hadd száradjon.

A tetőtéri ablakot megcsináltam előre hogy 2 szálat összeraktam kb.2 cm távolságra,majd egy 3.szállal oda-vissza nyolcasokat körbeírva csináltam egy fonatot.Ezt rárögzítettem sötétzöld színű dróttal, amit a virágosok is szoktak használni.Helyenként ragasztottam is,bár elég nehéz úgy rögzíteni hogy ne torzuljon. Erősítésnél formáztam,majd jöhetett a belső ablakocska,amit szintén összetekergetett szálakkal készítettem,majd ráragasztottam a felületre.Igaz pisztollyal,de akkora méretűre csináltam, hogy a tetőtéri ablak keretbe beszoruljon, így fixen áll.

Szóval a csipeszek,faragasztó és a postásgumi aranyat ért a nyílászárók rögzítéséhez 🙂

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük