Szivárvány átmenetes váza páratlan tartóvesszőkre

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘21.04.30)

Tegnap bemutattam, hogy milyen egy színátmenetes szivárványos váza páros tartóveszőkre, ma pedig azt hogy milyen is páratlan tartóvesszőkre. Az biztos hogy egyedi és mutatós. Az elkészítése viszont nem olyan egyszerű mint ahogy látszik.

A kávés üveg magassága 18 cm, felfelé keskenyedő üvegről van szó.

Az alapot tegnaphoz hasonlóan barna színnel készítettem 10 szál volt az induló.

4 szálat letettem vízszintesen. Függőlegesen 6 szálat, de nem úgy mint tegnap. A bal oldali szélső kettőt összefűztam fonott szövött módon és a jobb oldalit is. A középső két szálból az egyiket a 4 szál alá tettem, a másikat felülre a 4 szálra ragasztottam sréhen. Az alul levő szál alsó felét felhajtottam a felsőt pedig le, így közrefogta a sréhen lévő szálat. A sréhen lévő szálalsó része a fonószálam. Így mivel az a fonószál, a többi tartószál, ami 19 pontosan. Mentem 2 kört kerítésfonással, majd bebiggyesztettem +1 fonószálat és két szálas alpfonással folytattam tovább a fonogatást.

Ezután jött az oldala, ami az érdekessége. A színek a tegnapihoz hasonlóan felfelé érve erősödnek. Alul kezdtem 2 sor fehérrel, majd jött 2 sor fehér-citromsárga, majd 1 sor citromsárga, majd 2 sor citromsárga-narancs stb. Lényeg, hogy egyik színből mentem át a másikba, 1 sor volt minden színből, fölötte és alatta meg mindig a soron következő szín a jelenlegivel kombinálva. Mivel páratlan a tartóvesszők száma, így ferdén csíkosra jött ki az átmeneti minta.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük