Tyúkláb mintás váza

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘21.05.28)

Mára egy érdekes technikát hoztam nektek az ún.tyúkláb mintát. A vázám kör alakú 18 cm magas. Az alsó átmérője 8 cm, a felső pedig 6 cm. Az alap indulás 4+4 szál összeragasztva (hosszába és keresztbe), tehát a tartópálcák száma 16. Az alapot két szálas alapfonással fontam tölgy színű fapáccal festett papírvesszőkből. Az oldalát pedig papagájsárga és terrakotta színekből fontam.

Először az alap megfonása után felállítottam a szálakat, de nem úgy ahogy szoktam, hanem az alsó részre tettem egy hármas gyűrűt, tehát az alsó részt három szálból fontam 2 tartópálca előtt és 1 mögött és a szálakat csak simán felállítottam és amit felállítottam amögé ment a hármas fonás utolsó szála.

 

Utána jöhetett a minta. Első lépésként a kezdő szálra húztam befőttes gumit, ugyanis nagyon fontos hogy mindig azonos helyen legyen a váltás.

Első körben mentem 2 szálas alapfonással 2 színnel, majd jött 1 sor kerítésfonás. A gumizott szál mögé esett szál (ami nálam a sárga) mentem 1 kör kerítésfonást, majd amikor körbeértem, akkor jöhetett a fordított kettős alapfonás. Majd megint kerítésfonás, de a másik színnel (ami nálam terrakotta) és utána jött a váltószál után a két szálas alapfonás, majd sárgával kerítésfonás és azután fordított kettős fonás. Igazából ha az ember belelendül és túl van 10 körön, akkor az egész minta adja magát és ha elrontottuk az rögtön észrevehető. A váza felső részét pedig két szálas alapfonással csináltam, ahol kezdett keskenyedni. A fázisképeken kívül belinkelem az eredeti orosz videót, hátha a mozgókép nagyobb segítségetekre lesz.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük