Azsúr mintás váza

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘21.06.16)

Mára egy azsúr mintás vázát hoztam nektek. A kávés üvegem felfelé karcsúsodik. Az alja 8×8 cm. A magassága 18 cm. A felső átmérője 7 cm. A tartópálcák száma 12, de a felállítósor után dupláztam. Az alját úgy csináltam, hogy 4 szálat letettem függőlegesen, 2 szálat pedig vízszintesen. Igazából 8×8 cm az alja, a valóságban pedig téglalapnak néz ki, csak a keskenyebbnek tűnő oldala kifelé dönt. A lényeg, hogy néhány sor után szögletesítettem. Majd jöhetett a felállítósor és 5 sor fekete szálakkal és a tartópálcákat is megdupláztam, hogy stabilabban álljanak.

Használt színek: gyöngyházfehér, skarlátpiros, zöld (2 féle akril festékből kevertem ki)

Azsúr szabály: Minden második tartószálra húzunk 2 összetoldott és félbehajtott szálat. A tartószálak duplán állnak tehát 1=2.

Tehát minden második szálon van egy félbehajtott szál. Két szálat összetoldottam és azt hajtottam félbe. A szabály az, hogy a félbehajtott szál jobb oldali szálát a következő szomszédos bal oldali szál mögé hajtjuk, megfordulunk a szál körül és visszahajtjuk a kiindulási szál mögé és így balról jön a szál kifelé jobbra nézve. Így megyünk körbe.

Ezután a bal oldali szálat elvezetjük jobb oldali szomszédos szál mögé hajtjuk, majd a szál körül megfordulunk és visszahajtjuk a kiindulási szál mögé és így jobbról jön a szál kifelé balra nézve. Így megyünk körbe 🙂 Mindig ügyelni kell, hogy az összes szál meglegyen jobbra és balra, nehogy csúszás legyen.

Rika

Egy azsúr videót is belinkelek, hátha videóból könnyebb, mint leírásról és képről:

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük