Négyes gyűrű a fonást folytatva

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘21.08.04)

Mára a négyes gyűrű készítést hoztam kosár aljára vagy oldalára. A lényeg, hogy azt a verziót mutatom be nektek, amikor nem zárom le a négyes gyűrűt, hanem a szálaival tovább folytatom a fonást. Tehát a négyes gyűrűt négy szállal kell fonni. Az a lényeg, hogy tetszőleges helyen 4 szál egymás után következzen a kosáron a tartószál tövéhez bedugva.

Tehát kész van a 4 szálam. Az utolsót megfogom,elvezetem 3 tartószál előtt és 1 mögött. Így teszek a többivel is, tehát mindig az aktuális utolsó szálat elvezetem 3 tartószál előtt és 1 mögött. Amikor körbeértünk, tehát már kezdődik a kör, akkor ha tovább szeretnénk folytatni a fonást kettős alapfonással, akkor a következő lépéseket kell tennünk:

  • A soron következő 1.szálat 3 tartószál előtt elvezetem és 1 mögött
  • A következő (2.szálat) 3 tartószál mögött elvezetem és 1 mögött (ez az 1. két szál lesz a továbbiakban a fonószálam)
  • A 3.szálat 3 tartószál előtt elvezetem és 1 mögött és ott 3 szál alatt kifelé vezetem a szálat
  • A 4. azaz utolsó szálat 3 tartószál előtt elvezetem és 1 mögött és ott azon a ponton 4 szál alatt kifelé vezetem a szálat.

Értelemszerűen a kifelé vezetett szálakat tőben el kell vágni és a fonatba (gyűrűbe) kell beragasztani hogy ne látsszon. Az első két szállal pedig lehet tovább folytatni a két szálas alapfonást. Ebben a leckében duplán állnak a tartószálak, így értelemszerűen a két szál számít egynek.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük