Dupla szálas kerítésfonás 2 előtt 2 mögött lépésben 2 szálas alapfonással kombinálva

Sziasztok!

Mai napi mini lecke(‘22.09.14)

Mára egy érdekes technikájú vázát hoztam nektek, aminek az elkészítése abszolút nem bonyolult, de mégis rendkívül mutatós. A kávés üveg kör alakú és 18 cm magas. Az alsó átmérője 8 cm, a felső 6 cm.

Színek: búzakék, szafari III, barackvirág (fenék és a tartópálcák)

A technika lényege, hogy a tartópálcák száma páratlan legyen. Nekem 17. Nyilván az oldalánál dupláztam, így lett 34, de mivel nem választottam szét a a szálakat, így 2×17.

Az alját úgy fontam, hogy 4 szálat letettem függőlegesen, 1 szálat sréhen és 4 szálat vízszintesen. A sréhen lerakott szál, egyik vége volt a fonószálam, így 18 szál helyett 17 a tartópálcák száma, azaz páratlan. A fenék részt 1 szálas kerítésfonással fontam.

A felállítósor után jöhetett az oldalfonás. Elsősorban csináltam egy négyes gyűrűt 2 kék és 2 szafari III.szálat használtam váltakozva, így lett tarka a négyes gyűrű. A négyes gyűrű lényege, hogy 4 fonószálam van és az aktuális utolsó szállal (bal oldali) lépek 3 tartópálca előtt és 1 mögött és így megyek végig. A sort lezártam és folytattam a köröket kék és szafari szálakkal 2 szálas alapfonással. Ezután jött a mai technika lényege.

Amikor elfogytak a fonószálaim, akkor meghosszabbítottam a szálakat szafari III. színekkel, mert tudtam, hogy ezekkel a színekkel fogom az aktuális köröket zárni. Közeben a tartópálcákat megdupláztam, hiszen stabilabb ha dupla szálak mentén folytatom ezt a technikát. A két szafari szál előtti tartópálca mögé beragasztottam 2 szál búzakék szálat. A búzakék szálakkal léptem 2 tartópálca előtt és 2 mögött. Így mentem végig 1 kört. Majd amikor a sor végére értem, akkor a szafari III. szálakkal folytattam tovább a fonást a kékek felett 2 szálas alapfonással 1 kört. Majd megint a kék sor következett, majd szafarival zártam. Amikor kész lettem, a felső részt simán kék színekkel zártam 2 szálas alapfonással.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük