3-1-1-2 lépéses váza kerítésfonással 22 tartópálcára

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.06.06)

A mai lecke kávés üvege felfelé keskenyedő. Az alapja 8×8 cm. A magassága 18 cm, a felső átmérője pedig 7 cm. Az alap 11 szál, így a tartópálcák száma 22. Tehát függőlegesen letettem 5 szálat, 1-1 szálat sréhen és 4 szálat vízszintesen. Az alapot fekete papírvesszőkből fontam. Szögletesítettem is.

Az oldal domináns színei a narancssárga és az orgonalila. Az alsó részre készítettem egy három szálas nyílfonást fekete színekből, majd jött 3 sor kettős alapfonással narancssárgával és azután a minta. A tartópálcákat megdupláztam így 2 tartópálca=1. Színessé tettem azzal, hogy maradék papírvesszőket betoldottam pluszba (zöld, pasztell narancs, szafari III, terrakotta). Így sűrűbb és stabilabb lett.

A mintát 1 szálas fonással fontam. Léptem 3 tartópálca előtt, 1 mögött, 1 előtt és 2 mögött. Természetesen a tartópálcák duplák, de a dupla szálak jelentenek egyet. Így mentem szépen szorosan felfelé ebben a ritmusban. Majd jött 3 sor narancssárga két szálas alapfonással, hogy szinkronba legyen és azután lila-narancs papírvesszőkkel fontam 2 szálas alapfonással 2-1 ritmusban. Végül feketével jöhetett 2 sor hármas gyűrű, majd a perem.

Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük