Somogyi Ildikó ibolyás edényalátéte

Sziasztok!
Mai napi mini lecke(‘23.06.12)
Aki már régóta követi a mini leckéket, azoknak már nem ismeretlen név Somogyi Ildikó neve. Ildikó nagyszerű papírfonó, aki szíves-örömest ossza meg velünk az alkotásait. Mára egy ibolyás alátétet hoztam.
Ildikó fehér géppapírból már nagyon sok szépséget font. Most is ugyanígy tett. Ez a papír erős, masszív és edényalátétnek pont ideális, hiszen kell bírnia a strapát.
A tartópálcák száma elméletben 20, de gyakorlatilag csak 18, ugyanis a két szélén duplán állnak a szálak. Az edényalátét szögletes és Ildikó hozzám hasonlóan balról jobbra fon.
Dupla pálcákat letett a bal oldalra, ráhúzott 2 összetoldott és félbehajtott szálat és nekiállt fonni kettős alapfonással balról jobbra. Fonás közben tette ki a hosszanti szálakat, de valójában úgy is lehet, hogy előre kitesszük őket és maszkolószalaggal felül leragasszuk az asztalhoz. Stabil lesz a fonáshoz és a maszkolószalag a papírt sem tépi.
Elkezdte a fonást, majd a sor végén visszafordult. Ügyelt arra, hogy a tartópálcák ne csúszkáljanak és maga a forma se trapézosodjon el.
Visszafordulva hasrafordította a fonatot és szintén sima két szálas alapfonással fonta tovább a sor végéig. Majd megint megfordította a fonatot és jöhetett az újabb sor. Így nem lett nyílminta.
Miután befejezte, lezárta a széleit, 1 előtt 1 mögött ritmusban haladt a lezárással. Végül erősített, lakkozott és csodaszép ibolyás szalvétával dekupázsolt. Csodálatos, letisztult igazi klassz darab.
Rika

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük